Następny Poprzedni

Zapiekanka makaronowa z burakami i kaparami OLE!

24-11-2020

Składniki:

  • 200g makaronu
  • 3 ugotowane buraki
  • 70g fety
  • 30g startego sera żółtego lub parmezanu
  • 2 jajka
  • 150g pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 piersi kurczaka
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1/3 słoika kaparów w zalewie octowej OLE!
  • 200g śmietany

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cebule siekamy, pieczarki myjemy i kroimy na plasterki. Smażymy, aż wszystkie składniki się zarumienią. Dodajemy posiekane ząbki czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do miski. Na patelnię wylewamy olej i wrzucamy pokrojone kawałki mięsa. Mięso doprawiamy  rozmarynem, solą i pieprzem. Dodajemy cebulkę z pieczarkami. Dokładnie mieszamy i smażymy ok. 10 min. Na koniec dodajemy makaron i dokładnie łączymy. Odstawiamy na bok.  Buraki kroimy w kostkę. W misce łączymy śmietanę z jajkami, startym serem i przyprawami. W naczyniu żaroodpornym układamy makaron z cebulką i mięsem, kapary, buraki, pokruszoną fetę. Całość zalewamy sosem śmietanowym. Pieczemy, aż do zarumienienia w 180oC przez ok. 20 min.

 

Powrót

OKECHAMP S.A., ul. Wichrowa 1A, 60-449 Poznań, tel.: 061 846 99 00, fax: 061 846 99 01, email: biuro.poznan@okechamp.pl, www.okechamp.pl NIP: 779-21-94-028, REGON:634419544, BDO:000087546, KRS: 0000235254 - Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
kapitał zakładowy: 
6.476.511 zł kapitał wpłacony: 6.476.511

X

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.
Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny