24-11-2020
Składniki:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cebule siekamy, pieczarki myjemy i kroimy na plasterki. Smażymy, aż wszystkie składniki się zarumienią. Dodajemy posiekane ząbki czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do miski. Na patelnię wylewamy olej i wrzucamy pokrojone kawałki mięsa. Mięso doprawiamy rozmarynem, solą i pieprzem. Dodajemy cebulkę z pieczarkami. Dokładnie mieszamy i smażymy ok. 10 min. Na koniec dodajemy makaron i dokładnie łączymy. Odstawiamy na bok. Buraki kroimy w kostkę. W misce łączymy śmietanę z jajkami, startym serem i przyprawami. W naczyniu żaroodpornym układamy makaron z cebulką i mięsem, kapary, buraki, pokruszoną fetę. Całość zalewamy sosem śmietanowym. Pieczemy, aż do zarumienienia w 180oC przez ok. 20 min.
Powrót
OKECHAMP S.A., ul. Wichrowa 1A, 60-449 Poznań, tel.: 061 846 99 00, fax: 061 846 99 01, email: biuro.poznan@okechamp.pl, www.okechamp.pl NIP: 779-21-94-028, REGON:634419544, BDO:000087546, KRS: 0000235254 - Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
kapitał zakładowy: 6.476.511 zł kapitał wpłacony: 6.476.511 zł