Następny Poprzedni

Szybka pizza z patelni z Bruchetta OLE!

24-05-2021

Składniki: Ciasto:

· 100g mąki

· 65 ml wody

· łyżka oliwy

· 1 łyżeczka proszku do pieczenia

· szczypta soli

Nadzienie: wersja podstawowa (możemy modyfikować składniki - możemy również przygotować wersję mięsną z salami/szynką/kiełbasą lub wersje wegetariańską)

· Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE!

· 2 łyżki przecieru pomidorowego z ziołami

· ¾ opakowania mozzarelli

· czerwona cebula

· listki bazylii

Wszystkie składniki na ciasto pizzy mieszamy, a potem wyrabiamy w kulę. Wałkujemy na płat wielkości patelni. Patelnię (zimną) smarujemy (za pomocą pędzelka) oliwą i kładziemy rozwałkowany płat. Podsmażam, aż od spodu pizza będzie zrumieniona. Obracamy i wierzch smarujemy sosem przecierem. Na to nakładamy Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE!, ulubione dodatki, mozzarellę i plasterki cebuli.

Przykrywamy pokrywką lub drugą patelnią o podobnej średnicy (jeśli nie mamy przykrywki). Smażymy 10 min. Uważając aby spód się nie przypalił.

 

Powrót

OKECHAMP S.A., ul. Wichrowa 1A, 60-449 Poznań, tel.: 061 846 99 00, fax: 061 846 99 01, email: biuro.poznan@okechamp.pl, www.okechamp.pl NIP: 779-21-94-028, REGON:634419544, BDO:000087546, KRS: 0000235254 - Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
kapitał zakładowy: 6
.476.511 zł kapitał wpłacony: 6.476.511 zł

X

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.
Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny