Następny Poprzedni

Sznycle z sosem pieczarkowo-tymiankowym i marynowaną złotą cebulką OLE!

30-05-2019

Sznycle z sosem pieczarkowo-tymiankowym i marynowaną złotą cebulką OLE!

  • 4 okazałe kotlety cielęce z łopatki lub szynki
  • 1 jajko
  • bułka tarta (może być bezglutenowa lub Panko - japoński rodzaj bardzo chrupiącej panierki)
  • opakowanie małych pieczarek (250g)
  • 2 szalotki
  • 200ml słodkiej śmietanki
  • 1 ząbek czosnku
  • garść listków tymianku
  • sól, pieprz
  • Marynowana złota cebulka OLE!

Szalotki siekamy i podsmażamy z posiekanymi ząbkami czosnku na oleju. Dodajemy wyczyszczone i posiekane pieczarki. Solimy i smażymy.

Kotlety rozbijamy. Dodajemy szczypte soli i pieprzu. Jajko mieszamy widelcem w głębokim talerzu. Do osobnego talerza wsypujemy bułkę tartą. Mięso maczamy w jajku i później obficie panierujemy w bułce tartej lub panko. Smażymy, aż do zarumienienia.

Do pieczarek dodajemy śmietankę i listki tymianku. Zmniejszamy ogień, aż sos zgęstnieje. Mięso podajemy wraz z gorącym sosem i zlotymi cebulkami OLE!

Powrót

OKECHAMP S.A., ul. Wichrowa 1A, 60-449 Poznań, tel.: 061 846 99 00, fax: 061 846 99 01, email: biuro.poznan@okechamp.pl, www.okechamp.pl NIP: 779-21-94-028, REGON:634419544, BDO:000087546, KRS: 0000235254 - Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
kapitał zakładowy: 6 776 511 zł kapitał wpłacony: 7 500 000 zł

X

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.
Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny