Następny Poprzedni

Suszone pomidory w oleju z pestkami dyni – kulinarna inspiracja OLE!

05-10-2018

Kompozycja suszonych pomidorów, pestek dyni, ziół i oleju to niesamowita uczta dla naszego podniebienia, ale i nie tylko. Pomidory i pestki dyni to duży zastrzyk witaminowy dla organizmu. Olej sprawia, że witaminy przyswajają się szybciej, stąd to niezwykłe połączenie smaku i zdrowia w jednym. 

Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE! to śródziemnomorski przysmak, który dostępny jest na wyciągnięcie ręki. Suszone pomidory nadają się nie tylko jako samoistna przekąska warzywna, lecz również jako dodatek do wielu dań. Te ciemnoczerwone warzywa z pestkami dyni i ziołami sprawią, że potrawy nabiorą wyjątkowego koloru i aromatu.   

Danie cechować będzie niepowtarzalny smak, który zachwyci każdego smakosza. Wystarczy odsączyć olej, a pozostałą zawartość słoiczka dodać do maceraty mięsa czy skropić pizzę. Zamknięciego z suszonymi pomidorami, pestkami dyni i ziołami sprawiło, że ma on wyjątkowy aromat i smak.

Usmażenie na nim mięsa doda charakterystycznego i zachwycającego smaku. Można dodaćgo również do sałatki. Wystarczy tylko polać olejem wprost ze słoiczka OLE! przygotowaną sałatkę i cieszyć się tymi niepowtarzalnym doznaniami kulinarnymi. 

Inspiruj się OLE!

Do garnka wlewamy kilka łyżeczek oleju ze słoiczka suszonych pomidorów OLE! Gdy będzie gorący, dodajemy posiekaną cebulkę, łyżeczkę mielonej, słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki chili i pół łyżeczki ziół prowansalskich. Jeżeli cebula się zeszkli, należy dodać  śmietany 30% i 100 ml białego wina wytrawnego. Następnie gotujemy do momentu, gdy całość będzie gęsta. Później dodajemy pokrojone w cienkie paski suszone pomidory OLE! i trzy ząbki czosnku. Do garnka dokładamy wcześniej ugotowany makaron penne, dorzucamy garść szczypiorku i dokładnie mieszamy.

Suszone pomidory OLE! z pestkami dyni w oleju z ziołami sprawią, że danie nabierze charakteru. Główną zaletą jest niezliczona liczba zastosowań produktu. Idealnie współgrać będą również
z makaronami, pestki dyni wyśmienicie uzupełnią smak zup, sałat czy nawet wytrwanych deserach własnej roboty z pomidorami w roli głównej.   

Ten przysmak OLE! nadaje się do jedzenia zarówno na zimno, jak i na ciepło. Sprawi, że doznamy niezapomnianych chwil do których niejednokrotnie będziemy chcieli wracać. 

 

Powrót

OKECHAMP S.A., ul. Wichrowa 1A, 60-449 Poznań, tel.: 061 846 99 00, fax: 061 846 99 01, email: biuro.poznan@okechamp.pl, www.okechamp.pl NIP: 779-21-94-028, REGON:634419544, BDO:000087546, KRS: 0000235254 - Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
kapitał zakładowy: 6 776 511 zł kapitał wpłacony: 7 500 000 zł

X

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.
Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny