Następny Poprzedni

Makaron z pesto pietruszkowym, pieczoną dynią i czosnkiem w oleju z ziołami OLE!

08-01-2019

Makaron z pesto pietruszkowym, pieczoną dynią i czosnkiem w oleju z ziołami OLE!

Składniki:

  • ok. 300g dyni pokrojonej w kosteczkę
  • tymianek
  • 1 duży pęczek natki pietruszki (można dodać garść bazylii)
  • 2 łyżki startego parmezanu lub pecorino romano
  • ½ szklanki nerkowców
  • ½ szklanki pestek z dyni
  • ok.60ml dobrej oliwy + 1 łyżka oleju z czosnku
  • sól, pieprz
  • oliwa do polania dyni
  • czosnek w oleju z ziołami OLE!
  • ulubiony makaron

Dynię kroimy w kostkę, układamy na papierze do pieczenia. Polewamy odrobiną oliwy, posypujemy tymiankiem, solimy i pieprzymy. Pieczemy do miękkości w 180 stopniach przez ok.20-30min. (w zależności od wielkości kawałków). W tym czasie miksujemy natkę, orzechy, pestki, czosnek i ser. Powoli dolewamy oliwy. Doprawiamy do smaku. Gotujemy makaron w osolonej wodzie na al dente i łączymy go z pesto. Nakładamy dynię i czosnek. Wierzch posypujemy serem.

Powrót

OKECHAMP S.A., ul. Wichrowa 1A, 60-449 Poznań, tel.: 061 846 99 00, fax: 061 846 99 01, email: biuro.poznan@okechamp.pl, www.okechamp.pl NIP: 779-21-94-028, REGON:634419544, BDO:000087546, KRS: 0000235254 - Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
kapitał zakładowy: 6 776 511 zł kapitał wpłacony: 7 500 000 zł

X

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.
Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny