Następny Poprzedni

Lomo Saltado z Kaparami w oleju z ziołami OLE!

16-04-2018

Składniki: 

  • ok.600g dobrego kawałka wołowiny
  • 1 czerwona papryka
  • ok.5 ziemniaków
  • 2 cebule czerwone lub czerwona i biała
  • sos sojowy + łyżka octu winnego
  • 2 ząbki czosnku
  • kapary w oleju z ziołami OLE!
  • 3 pomidory
  • szczypta pieprzu cayenne

Dodatki:

  • ryż

Mięso myjemy i kroimy na wąskie paski. Dodajemy soli i pieprzu. Polewamy sosem sojowym i łyżką octu winnego. Odstawiamy na bok. Ziemniaki obieramy i kroimy w grube słupki, aby przypominały kształtem frytki. Gotujemy je do miękkości (ok. 12-15min). Paprykę kroimy na paski, cebulę w drobne talarki, pomidory w plastry. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy na nią olej (olej ze słoiczka Kaparów OLE!) i wrzucamy mięso. Dodajemy roztarty czosnek. Smażymy energicznie ok. 1,5min (mięso musi być obsmażone z dwóch stron, ale nie powinno być gumowate). Zdejmujemy mięso z ognia i przekładamy do miski obok.  Na te samą patelnie wrzucamy cebulę, paprykę i  pomidory. Smażymy ok. 7min, aż warzywa staną się bardziej miękkie. Dodajemy ziemniaki. Następnie dorzucamy mięso i kapary w oleju OLE!. Energicznie mieszamy. Podajemy od razu z ryżem.

Powrót

OKECHAMP S.A., ul. Wichrowa 1A, 60-449 Poznań, tel.: 061 846 99 00, fax: 061 846 99 01, email: biuro.poznan@okechamp.pl, www.okechamp.pl NIP: 779-21-94-028, REGON:634419544, BDO:000087546, KRS: 0000235254 - Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
kapitał zakładowy: 6 776 511 zł kapitał wpłacony: 7 500 000 zł

X

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.
Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny