Następny Poprzedni

Krem z białych warzyw z Czosnkiem w oleju z ziołami OLE! z dodatkiem pesto

03-12-2019

Krem z białych warzyw z Czosnkiem w oleju z ziołami OLE! z dodatkiem pesto.

Składniki:
- 1 duża pietruszka
- 1 kalafior
- 1 biała cebula
- 3 ziemniaki
- ½ kalarepy
- mały seler
- biała część pora
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 1,5l bulionu
- 200g śmietany
- masło
- ½ słoiczka Czosnku w oleju z ziołami OLE!
- gałka muszkatołowa

Dodatkowo:
- zielone pesto
- chipsy z boczku
- kiełki do dekoracji
- prażone płatki migdałów

Posiekaną cebulę podsmażamy na maśle. Pietruszkę, seler, kalarepkę wraz z ziemniakami obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w plastry. Warzywa dodajemy do cebuli (możemy dodać trochę więcej masła). Kalafiora rozdzielamy na różyczki i myjemy. Odsączamy i dodajemy do reszty warzyw. Wrzucamy wyciśnięty świeży czosnek i smażymy całość przez chwilę. Zalewamy rosołem i gotujemy ok. 30 minut na wolnym ogniu. W tym czasie możemy podsmażyć boczek, a odrobinę wytopionego tłuszczu dodać do kremu dla smaku. Kiedy warzywa będą już miękkie, zupę doprawiamy do smaku i miksujemy. Dodajemy gałkę. Do zupy dodajemy śmietanę, na wierzch odrobinę pesto, boczek oraz Czosnek w oleju z ziołami OLE!.

 

Powrót

OKECHAMP S.A., ul. Wichrowa 1A, 60-449 Poznań, tel.: 061 846 99 00, fax: 061 846 99 01, email: biuro.poznan@okechamp.pl, www.okechamp.pl NIP: 779-21-94-028, REGON:634419544, BDO:000087546, KRS: 0000235254 - Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
kapitał zakładowy: 
6.476.511 zł kapitał wpłacony: 6.476.511

X

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.
Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny