Następny Poprzedni

Gnocchi z zielonym pesto i suszonymi pomidorami w paskach w oleju z ziołami OLE!

27-09-2017

Składniki:

Gnocchi:
- 1kg ziemniaków,
- około 200g mąki,
- 1 jajko,
- sól, pieprz,

Pesto:
- pęczek bazylii świeżej,
- 2 ząbki czosnku,
- 1/3 szklanki obranych, posiekanych migdałów,
- Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami OLE!,
- oliwa,
- 2 łyżki startego parmezanu,
- sól, pieprz,

Ziemniaki gotujemy w mundurkach (jeśli mamy czas, możemy je upiec). Jeszcze ciepłe, obieramy ze skórki i rozcieramy praską do ziemniaków. W masie robimy dołek. Wlewamy do niego roztrzepane jajko. Dodajemy sól i pieprz. Posypujemy mąką i energicznie wyrabiamy kulę. Jeśli masa będzie kleiła się do rąk posypujemy mąką. Masę dzielimy na małe części, z których formujemy wałeczki. Ostrym nożem kroimy na kawałeczki. Możemy je zostawić w takiej formie lub formować kuleczki i lekko rozpłaszczać. W każdej kluseczce robimy wgłębienie za pomocą widelca. Gotujemy partiami w osolonej wodzie.

Pesto; wszystkie składniki dokładnie ze sobą miksujemy. Doprawiamy do smaku. Podajemy z Gnocchi.

 

 

 

Powrót

OKECHAMP S.A., ul. Dąbrowskiego 259, 60-406 Poznań, tel.: 061 846 99 00, fax: 061 846 99 01, email: biuro@okechamp.pl, www.okechamp.pl NIP: 779-21-94-028, REGON:634419544, KRS: 0000235254 - Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
kapitał zakładowy: 6 776 511 zł kapitał wpłacony: 7 500 000 zł

X

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.
Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny