Następny Poprzedni

Frytki z batatów z fetą i marynowaną złotą cebulką OLE!

23-07-2018

Składniki:
- 2 bataty
- feta lub inny ser typu bałkańskiego
- 2 łyżki cebulki marynowanej złotej OLE!
- 3 duże łyżki pesto
- oliwa
- 1 łyżka ulubionych ziół (np.tymianek, bazylia i oregano)
- sól, pieprz

Do podania:
- ketchup
- pesto
- inne dipy

Ziemniaki myjemy, obieramy i osuszamy na ręczniku papierowym. Kroimy w grubsze paski i wkładamy do miski. Dodajemy oliwę, pesto, sól, pieprz i zioła. Mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik (termoobieg) do 200C. Na blaszce rozkładamy papier do pieczenia i układamy kawałki batatów. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok.20-25 minut, tak aby ziemniaki były chrupiące. Podajemy z pokruszoną fetą, marynowaną złotą cebulką OLE! i sosami.

 

Powrót

OKECHAMP S.A., ul. Wichrowa 1A, 60-449 Poznań, tel.: 061 846 99 00, fax: 061 846 99 01, email: biuro@okechamp.pl, www.okechamp.pl NIP: 779-21-94-028, REGON:634419544, KRS: 0000235254 - Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
kapitał zakładowy: 6 776 511 zł kapitał wpłacony: 7 500 000 zł

X

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.
Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny