Następny Poprzedni

Burrito z Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE!

07-04-2021

Składniki:

  • 3 placki tortilli
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego (można pominąć)
  • 2 papryki
  • 1 papryczka chilli
  • 1 duża lub dwie mniejsze czerwone cebule
  • 1 natka pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE! lub Bruschetta pomidory + zioła OLE!
  • ser żółty (ilość wedle uznania)
  • dojrzałe awokado
  • śmietana do podania

Cebule siekamy i zarumieniamy na patelni. Dodajemy mięso mielone. Smażymy, aż zmieni kolor. Dodajemy pokrojone w kostkę papryki,  posiekane chilli, posiekany czosnek, puszkę pomidorów oraz koncentrat. Całość mieszamy i dusimy ok. 10 min. Dodajemy zawartość słoiczka Bruschetta OLE!, fasolę i trzymamy na ogniu jeszcze ok. 20 min. Na koniec całość posypujemy serem i posiekaną natką pietruszki. Farsz układamy na plackach, zwijamy w kopertę (możemy pomoc sobie wykałaczkami).Grillujemy. Podajemy ze śmietaną.

 

Powrót

OKECHAMP S.A., ul. Wichrowa 1A, 60-449 Poznań, tel.: 061 846 99 00, fax: 061 846 99 01, email: biuro.poznan@okechamp.pl, www.okechamp.pl NIP: 779-21-94-028, REGON:634419544, BDO:000087546, KRS: 0000235254 - Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
kapitał zakładowy: 
6.476.511 zł kapitał wpłacony: 6.476.511

X

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.
Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny