Projekty Unijne


Beneficjent

OKECHAMP S.A.

realizuje projekt pn.:

 

„Opracowanie modelu uprawy pieczarek oraz implementacji innowacyjnej technologii HPP łączących dezaktywację oksydazy polifenolowej z bezpieczeństwem mikrobiologicznym dla pieczarek świeżych przeznaczonych do konsumpcji jak i dla nowych produktów opartych na pieczarkach świeżych.”

 

w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014 - 2020, Poddziałanie 1.1.1

 

 

Celem projektu jest opracowanie rozwiązań pozwalających na stworzenie innowacji w postaci technologii uprawy i utrwalania pieczarek metodą wysokich ciśnień (HPP+), której implementacja umożliwi zaoferowanie na polskim i międzynarodowym rynku gamy paskalizowanych produktów żywnościowych

 

 

Efektem projektu będą:

-  nowej generacji produkty żywnościowe oparte o świeże i przetworzone pieczarki, nieobecne dotąd na rynku polskim i zagranicznym

- produkty o wysokim bezpieczeństwie mikrobiologicznym, charakteryzujące się jakościowym ograniczeniem enzymatycznego brązowienia  przy jednoczesnym zachowaniu wysokich walorów sensorycznych i odżywczych.

Wszystkie powyższe  cechy pozwalają zaliczyć produkty będące wynikiem projektu do kategorii tzw. ‘Super Foods’.

 

 

Wartość projektu: 13 721 191,00 PLN

Wkład Funduszy Europejskich: 8 735 583,13 PLN

 

Projekt realizowany w okresie 1.10.2018 – 30.04.2022r.

Więcej informacji na temat realizowanego projektu udziela:

pani Izabela Krugiołka-Lewandowska, e-mail: Izabela.Lewandowska@okechamp.pl

OKECHAMP S.A., ul. Wichrowa 1A, 60-449 Poznań, tel.: 061 846 99 00, fax: 061 846 99 01, email: biuro.poznan@okechamp.pl, www.okechamp.pl NIP: 779-21-94-028, REGON:634419544, BDO:000087546, KRS: 0000235254 - Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
kapitał zakładowy: 6 776 511 zł kapitał wpłacony: 7 500 000 zł

X

Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.
Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny