
P&S - 3 klasa krojone w kwasach organicznych
Składniki: Pieczarki, woda, sól, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy, kwas mlekowy, kwas octowy, siarczyn
Grzyby: Szaro-brązowe plastry z ciemnymi blaszkami
Średnica kapelusza: standardowe P&S, kapelusze grzybów do 60 mm
Długość trzonu: Do 50 mm, tolerancja 10% do 50 mm
Grubość plastra: 6 mm +/- 1 mm
Fizyczne/ chemiczne właściwości produktu w beczkach:
- zawartość soli: 3,0-7,0%
- poziom pH: < 3,5
- SO2 : < 800 ppm
Fizyczne/chemiczne właściwości gotowego produktu po odkwaszaniu (metoda OKECHAMP):
- zawartość soli: 0%
- poziom pH: 5,0 – 6,0
- SO2 : < 50 ppm
Okres trwałości:
12 miesięcy od daty produkcji